Trendyol Süper Lig takımlarından Başakşehir'in genç stoperi Ravil Tagir, kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Son iki sezonunu Belçika'nın Westerlo takımında kiralık olarak geçiren Tagir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Pro League takımlarından Al Jazira'ya transfer oldu. Başakşehir ve Al Jazira kulüpleri, transferi resmen duyurdu ve genç oyuncunun 3 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Başakşehir'den Resmi Açıklama

Başakşehir Kulübü, Ravil Tagir'in transferi ile ilgili resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Futbolcumuz Ravil Tagir'in transferi konusunda Birleşik Arap Emirlikleri Pro League takımlarından Al Jazira ile anlaşmaya varılmıştır. Ravil Tagir'e kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi. Bu açıklama, Başakşehir formasıyla önemli katkılar sağlayan genç oyuncuya olan minnettarlığı da gösteriyor.

Al Jazira'dan 3 Yıllık Sözleşme

Al Jazira Kulübü de resmi sosyal medya hesapları üzerinden Ravil Tagir'in transferini duyurdu. 21 yaşındaki stoper ile 3 yıllık bir sözleşme imzalandığı belirtilen açıklamada, Tagir'in takıma katılmasından dolayı büyük mutluluk duyulduğu ifade edildi. Al Jazira'nın Tagir'in transferiyle savunma hattını güçlendirmeyi hedeflediği biliniyor.

Konyaspor - Galatasaray Maçı Hangi Kanaldan İzlenir? Konyaspor - Galatasaray Maçı İzle... Konyaspor - Galatasaray Maçı Hangi Kanaldan İzlenir? Konyaspor - Galatasaray Maçı İzle...

Ravil Tagir'in Başakşehir Kariyeri

Ravil Tagir, Başakşehir'e 2020 yılında Altınordu'dan 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Genç yaşına rağmen gösterdiği performansla dikkat çeken Tagir, Başakşehir forması altında 18 maça çıkarak 1 gol atma başarısı gösterdi. Ancak, daha fazla forma şansı bulabilmesi adına son iki sezonunu Belçika'nın Westerlo takımında kiralık olarak geçirdi. Westerlo'da 58 maçta görev alan Ravil Tagir, 3 gol ve 3 asistlik performansıyla savunmadaki etkinliğini ortaya koydu.

Ravil Tagir'in Yeni Macerası

21 yaşındaki genç stoper, Al Jazira'ya transfer olarak kariyerinde yeni bir başlangıç yapıyor. Birleşik Arap Emirlikleri futbolunun yükselen yıldızlarından biri olarak görülen Al Jazira, Tagir'in savunmadaki dinamizmi ve genç yetenek olarak sahip olduğu potansiyelden faydalanmayı planlıyor. Tagir, burada başarılı bir performans sergileyerek adından söz ettirmeyi ve kariyerini daha üst seviyelere taşımayı hedefliyor.

Editör: Fazlı Yılmaz