Genel

Böyle Dolandırıcılık Görülmedi! İşte Doktor Randevusu Sitesiyle Başlayan Kabus

Ankara’da faaliyet gösteren Emin Klinik Merkezi’nin kurucu müdürü klinik psikolog Mehmet Emin Kızgın, yaşadığı dolandırıcılık olayını anlatarak herkesi şaşkına çevirdi. Kızgın, "Doktorum Ol" adlı bir site üzerinden yaşadığı mağduriyeti detaylarıyla açıkladı.

Mart ayında, 05332275 numaralı telefondan ismini "F" olarak tanıtan bir kişi, üç kez beni aradı. Kabul etmememe rağmen, "www.doktorumol.com.tr" internet sitesinin sahibi olduğunu iddia ederek işbirliği teklif etti. Ödeyeceğim ücretin karşılığında büyük kazançlar (Kliniğe Gelecek Üyeler) elde edeceğimiz yönünde sözler verdi. Sadece bir ay boyunca deneme süreci için kayıt olmamı istedi ve memnun olmazsam üyeliğimin otomatik olarak sona ereceğini belirtti. Ancak, kendim üye olamadığımda kredi kartı bilgilerimi kullanarak beni sisteme dahil etti. Ne yazık ki, herhangi bir resmi sözleşme veya belge oluşturulmadı.

Bir ayın sonunda beklenen kazançlar elde edilemediği gibi, ikinci çekimin yapıldığını fark ettim ve hemen şirketi aradım. Ücret ödemeyi reddettim ve ikinci çekimin iptal edilmesini talep ettim. Ancak, "F*** Ö." adlı şahıs, kaydın 12 ay süreceğini ve tüm ücretin ödenmesi gerektiğini belirtti. Bu noktada yanıltıldığımı anladım ve kredi kartımı değiştirerek kendimi korumaya aldım. Ancak, bu adımın ardından şirket icra takibi başlattı.

Bu durumu kabul edilemez buluyorum. Yalan beyanlarla müşterileri kandırmak ve aldatmak etik değildir. Ayrıca, www.doktorumol.com.tr gibi bir internet sitesinin resmi bir adresi olması gerektiği kanunlarla belirtilmiştir. Bu nedenle, ilgili kişi ve site hakkında şikayetçiyim ve yaşadığım mağduriyetin giderilmesini talep ediyorum.

''Şikayet Var''  Sitesinden Mağdur Beyanları

Sema

16 Haziran 17:54

Doktorum PO sitesinden f... Ö... Adındaki şahıs bsr aylığına deyip benden sürekli para çekiyor. Ödemezseniz kalan tamamına yakını tazminat vereceksiniz diye de yazıyorlar. Üstelik ne bir danışan ne arama avar. Yazılı bir sözleşme ya da imzam yok. Şikayetçiyim

Mehmet

14 Haziran 04:13

Mart ayında 0533***2275 numaralı telefondan ismini f*** diye tanıtan kişi 3 defa beni aradı. Kabul etmememe rağmen “yalvarırcasına” www.doktorumol.com.tr internet sitesinin sahibi olduğunu benimle çalışmak istediğini, ödeyeceğim ücretin fazlasıyla çıkaracağı konusunda sözel olarak teminat verdi. Sadece bir aylığına kendilerine kayıt olmamı özellikle rica ederek, memnun olmazsam zaten bir ay sonra kendiliğinden artık ücret ödenemeyeceğini söyledi. Hatta kendim üye olamayınca kredi kartımla kendisi beni üye yaptı. Aramızda ne bir sözleşme ne bir resmi belge oluşmadı. Bir ayın sonunda hiçbir kazancım olmadığı halde ikinci çekimin de yapıldığını görünce telefonla kendilerini aradım. Bir daha ücret ödemeyeceğimi ve kendilerinin çektiği ikinci ücreti de iade etmelerini söyledim. F*** Bey, bu kaydın 12 ay olduğunu bütün ücreti ödemem gerektiğini söyledi. O an yanıltıldığımı anladım. Ben kredi kartımı değiştirince bana icra takibi çıkarmış. Böyle bir durumu asla kabul etmiyorum, yalan beyanlarla bu müşteriyi yanıltmak ve aldatmak olur. İnternet sitesinin herhangi bir adresinin olmadığını da sonra fark ettim. Kanunen her internet sitesinin adresinin yazılması zorunluluktur. İlgili kişi ve sitesinden şikayetçiyim!