Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti MKYK toplantısında yaptığı sunumda, TBMM'ye sunulması planlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yeni öğretmenlik şartları hakkında bilgi verdi. Yeni kanun teklifine göre, öğretmen adayları mesleğe başlamadan önce Milli Eğitim Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacak. Bu akademide tüm öğretmenlere dil, tarih ve kültür konularında eğitim verilecek. Akademiye giriş KPSS puanı ile, öğretmenliğe atama ise Akademi eğitimi başarı puanı ile yapılacak.Bakan Tekin Acikladi Ogretmen Atamalarinda Yeni 17364554 8538 M

Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu Anlattı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti MKYK toplantısında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yeni öğretmenlik şartlarına dair detayları açıkladı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Yer Alan Maddeler

Öğretmen adayları, mesleğe başlamadan önce Milli Eğitim Akademisi'nde 1 yıl eğitim görecekler. Bu eğitim sürecinde öğretmenlik meslek bilgisi, müfredatla sınırlı özel alan bilgisi ve tüm öğretmenlere dil, tarih ve kültür konularında eğitim verilecek.

ATAMALAR AKADEMİ EĞİTİMİ BAŞARI PUANI İLE YAPILACAK

Milli Eğitim Akademisi'ne giriş KPSS puanı ile, öğretmenliğe atama ise Akademi eğitimi başarı puanı ile yapılacak. Adaylar, teorik derslerde yazılı sınavla; uygulamalı derslerde ise danışman öğretmen ve akademi eğitim personeli tarafından değerlendirilecek. İki değerlendirmenin ortalaması geçme notunu belirleyecek.

ÖĞRETMEN ADAYLARINA AYLIK 23 BİN TL ÖDEME

Akademiye kabul edilen öğretmen adaylarına yaklaşık 23 bin TL aylık ödeme yapılacak. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, hayâsızca hareketler, müstehcenlik gibi suçlardan mahkûm olanlar öğretmen olamayacak, mevcut öğretmenlerin bu suçlardan mahkumiyeti halinde ise meslekleri sona erecek.

Öğretmen Atamalarında Yeni Dönem

Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda asgari ve azami çalışma süresi 3-12 yıl olarak belirlendi. Ayrıca, görevdeki öğretmenler için beş yıllık dönemleri kapsayan branş bazlı eğitimler oluşturulacak.Bakan Tekin Acikladi Ogretmen Atamalarinda Yeni 17364554 9741 Amp

Milli Şuur Komisyonu, Türkiye'ye Yönelik Asılsız İddialar Komisyonu, Örtük Program Komisyonu, Millî Kalkınma Hamleleri Komisyonu, Kültür ve Gönül Coğrafyamız Komisyonu, Akdeniz ve Adalar Komisyonu gibi yeni komisyonlar kurulacak.