Bu olayın detayları ve Özhaseki'nin açıklamaları şöyle:

Mehmet Özhaseki'nin Dikkat Çeken Ziyareti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tasarruf politikalarını açıklamasının ardından, Bakan Mehmet Özhaseki'nin Hatay ziyareti özellikle dikkat çekti. Tasarrufun sembolik bir adımı olarak, Bakan Özhaseki, Hatay'a tek bir otobüsle gitti.

Makam Aracı Tercihi ve Açıklamaları Özhaseki'nin Hatay'a gitmek için makam aracı yerine otobüs kullanması, tasarrufun önemine vurgu yaparken, yayınlanan videoda şu ifadeleri kullandı: "Bazen protokolle giderken arkamızda 200 araçlık konvoy oluyor. Benim şoför, Vali Bey'in şoförü, diğer arkadaşların şoförleri, korumalar ordusu, onlar özel araçlarla geliyorlar. Şimdi ona da dikkat ederek tek bir araçta gidip geliyoruz. Şimdi herhalde 200 tane araç olması lazımdı arka tarafta, ondan kurtarmış olduk."

Tasarruf ve Uygulamalar Bu tutum, hem tasarruf politikasının hayata geçirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor hem de kamu görevlilerinin örnek alabileceği bir tutum olarak görülüyor. Özhaseki'nin bu tutumu, kamu kaynaklarının verimli kullanımı ve israfın önlenmesi konularında önemli bir mesaj içeriyor.