Gündem

İsrail’de Kıyamet Gibi Gece! Hizbullah’tan 200 Roket ve 20 İHA’lık Saldırı İsrail’i Cehenneme Çevirdi

Orta Doğu’da tansiyon yine zirvede! Lübnan'daki Hizbullah'tan İsrail’e korkunç saldırı. İsrail topraklarına 200'den fazla roket ve 20 insansız hava aracı (İHA) gönderilmesiyle başlayan dehşet anları, orman yangınlarına ve büyük hasara yol açtı. İşte detaylar...

Lübnan Hizbullah'ı, İsrail ordusunun güney Lübnan’daki Sur kentine düzenlediği ve üst düzey saha komutanı Muhammed Nime Nasır’ın öldürüldüğü saldırıya misilleme olarak, İsrail topraklarına 20 İHA ve 200 roket fırlattı. Bu büyük saldırı sonrası İsrail’in kuzey sınırında adeta cehennem yaşandı.

İsrail’de Yangın Kabusu: Ormanlar Alev Alev!

Roketler ve İHA’ların vurduğu İsrail topraklarında büyük yangınlar çıktı. Özellikle Lübnan sınırındaki Kiryat Shmona yakınlarındaki ormanlık alanda yangınlar kontrol altına alınamıyor. İsrail itfaiyesi alarma geçti, bölgede yangın söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Mavi Hat’ta Gerginlik Zirvede: İsrail ve Hizbullah Arasında Savaş Çanları Çalıyor!

Gazze Şeridi’ne 7 Ekim'den bu yana süren İsrail saldırıları devam ederken, kuzeyde de Hizbullah ile çatışmalar şiddetleniyor. "Mavi Hat" olarak bilinen sınır hattında gerginlik tırmanıyor. İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik olası bir saldırıya ilişkin “operasyonel planını” onayladığını açıkladı. Bu açıklama, bölgede büyük bir çatışmanın habercisi olarak görülüyor.

İsrail Dışişleri Bakanı’ndan Sert Açıklama: “Saldırılara İzin Vermeyeceğiz!”

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah'ın saldırılarına karşı sert önlemler alacaklarını belirtti. Katz, "Hizbullah’ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilemez. Gereken kararları yakında alacağız." dedi. Lübnan Hizbullahı ise, İsrail Gazze'de bir ateşkes anlaşması imzalayana kadar saldırılarına devam edeceğini duyurdu.