Otomobil

Otomotiv Devi Peugeot 408, Türkiye'de Tarihi Bir Rekor Kırdı!

Peugeot'un CEO'su Linda Jackson, Peugeot 408 modelinin dünya genelinde en yüksek satış performansını Türkiye'de elde ettiklerini duyurdu.

Jackson, ayrıca 17 ülkede son 15 yılın en yüksek pazar payına ulaştıklarını da ifade etti.

Peugeot, 2023 yılında küresel satışlarını yüzde 6 artırarak 1 milyon 124 bin 268 adetlik satış rakamına ulaştı. AB29 bölgesi dışında da güçlü bir büyüme kaydeden şirket, Türkiye de dahil olmak üzere 17 ülkede en yüksek pazar payını elde etti. AB29 bölgesindeki toplam satışların yüzde 18'ini ise elektrikli modeller oluşturdu.

Peugeot CEO'su Linda Jackson, 2023 yılındaki satış performansından ve uluslararası hacimde yaklaşık 1 puanlık büyümeden gurur duyduğunu belirtti. Jackson, Peugeot markasının Avrupa'da elektrikli B segmentinde E-208 ve E-2008 modelleri ile liderliğini sürdürdüğünü ve elektrikli ticari araçlar kategorisinde birinci sırada yer aldığını vurguladı. Peugeot'un 2023 yılındaki satışlarında E-208 modeli, AB29 bölgesindeki elektrikli B-hatchback segmentinde lider konumunu korudu. Şirket, elektrikli B segmenti ve hafif ticari araç segmentinde de başarılı bir performans gösterdi.

Peugeot, Orta Doğu ve Afrika'da 135 bin 65 adetlik satış gerçekleştirerek bölgedeki pazar payını artırdı. Türkiye'de ise yüzde 6,4'lük pazar payıyla hızla büyüyen markalardan biri oldu. Latin Amerika, Hindistan-Asya Pasifik-Çin ve Kuzey Amerika pazarlarında da satışlarını artıran Peugeot, global genelinde güçlü bir büyüme sergiledi. Peugeot 408, dünya genelinde ulaştığı 55 bin 962 adetlik satış rakamıyla dikkat çekici bir performans sergiledi. Türkiye, 9 bin 729 adetlik satışla Peugeot 408'in en fazla tercih edildiği ülke oldu.

Peugeot'un hafif ticari araç segmentindeki modelleri Peugeot Partner ve Rifter, 2023 yılında 121 bin 560 adetlik satış gerçekleştirerek kompakt van segmentinde liderliğini sürdürdü.

Peugeot'un en çok tercih edildiği pazarlar ise sırasıyla Fransa, İtalya, İngiltere, Türkiye, İspanya, Almanya, Arjantin, Benelüks, Çin ve Brezilya oldu.