Genel

Mercedes-Benz CLE Coupe Türkiye'de Satışa Sunuldu! İşte Fiyatı

Ağzınızı Sulandıracak Tasarım ve Özelliklerle Gelen Mercedes-Benz CLE Coupe, Türkiye'de Satışa Sunuldu.

Mercedes-Benz, otomobil tutkunlarını ağızlarını sulandıracak tasarım ve özelliklere sahip yeni modeli "CLE Coupe"u Türkiye'de satışa sundu. Bu araç, E-Serisi ve C-Serisi coupe modellerinin yerine geçerken, BMW 4 Serisi ve Audi A5 gibi otomobillerle büyük bir rekabet içerisine girecek.

CLE Coupe, göze çarpan iki kapılı hardtop gövde tasarımı ile şıklığı ön plana çıkarıyor. 2,86 metrelik dingil mesafesiyle rakiplerinden öne çıkan aracın toplam uzunluğu 4,8 metre civarında. Tasarımında C ve E-Serisi'nden izler taşıyan araç, ızgaradaki ikonik Mercedes yıldızı ile dikkat çekiyor.

CLE modeli, iki farklı motor seçeneği sunuyor. Türkiye'de bulunan CLE 300 modelinde, dört silindirli 2.0 litrelik benzinli motor bulunuyor ve 258 beygir gücü ile 400 Nm tork üretiyor. Bu model, 0'dan 100 km/s hıza 6,2 saniyede çıkabiliyor ve 250 km/s maksimum hıza sahip. Türkiye'de bulunmayan CLE 450 modeli ise 3.0 litrelik çift turboşarjlı altı silindirli motora sahip, 375 beygir gücü ve 500 Nm tork üretiyor. Aracın iç mekanında tanıdık bir tasarım bulunuyor, 12,3 inçlik büyük bir bilgi-eğlence ekranı ve 11,9 inçlik gösterge paneli ile donatılmış. Yeni MBUX eğlence sistemi, araca video arama, TikTok videoları izleme ve oyun oynama gibi özellikler katıyor.

CLE Coupe'nin Türkiye'deki fiyatı, 4.634.800 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu fiyatın büyük bir kısmı vergilerden oluşuyor ve vergisiz fiyatı 1.540.567 TL olarak belirtiliyor. ÖTV, KDV ve tescil masrafları ile birlikte toplam vergi miktarı, yaklaşık 3 milyon 100 bin TL'yi buluyor. Sonuç olarak, aracın satış fiyatı 4,6 milyon TL olarak karşımıza çıkıyor.