Magazin

Lüks Aracın Üstünde Para Dağıtan ve Tabancayla Poz Veren Fenomen Aleyna Dalveren Gözaltına Alındı

Sosyal medya fenomeni Aleyna Dalveren, lüks bir aracın üstüne oturarak havada para saçtığı ve ardından belindeki silahı çıkararak poz verdiği videonun yayılması üzerine gözaltına alındı.

Polis tarafından yapılan araştırmada, Dalveren'in Dilan Polat ve diğer fenomenlerle de yoğun bir iletişim içerisinde olduğu tespit edildi. Fenomenin evinde yapılan aramada binlerce liralık dolar, euro, manat ve sahte emniyet araç giriş kartı bulundu.

Sosyal medya hesabında paylaşılan videoda, Aleyna Dalveren dans ederek para dağıtırken ve ardından lüks bir otomobilin üzerine silahını yerleştirirken görülüyordu. İstanbul Emniyeti'nin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu görüntü üzerine inceleme başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda Aleyna Dalveren'in adresine operasyon düzenlendi ve gözaltına alındı.

Dalveren'in evinde yapılan aramalarda bin 200 dolar, 250 euro, 50 manat, 50 Ukrayna parası, sahte olduğu değerlendirilen 3 bin dolar ve 50 euro nakit para bulundu. Ayrıca, para sayma makinesi, sahte emniyet araç giriş kartı, kelepçe, 2 sahte olduğu değerlendirilen plaka ve 2 dijital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınan Aleyna Dalveren'in, Dilan Polat ve diğer fenomenlerle yoğun bir iletişim trafiği içerisinde olduğu belirlendi. Aleyna Dalveren'in emniyetteki işlemleri devam etmektedir.