Otomobil

Elektrikli Xiaomi SU7 Avrupa'da Sahne Aldı

Xiaomi, merakla beklenen ilk elektrikli otomobilinin sergilenmesine başlıyor. Mobil Dünya Kongresi'nin Barselona'da başlamasıyla birlikte, Xiaomi'nin SU7 modeli Avrupa'da sahne aldı.

Xiaomi, geçtiğimiz Aralık ayında düzenlediği etkinlikte heyecanla beklenen elektrikli otomobilini tanıttı. "Xiaomi SU7" adı verilen bu coupe model, Xiaomi'nin popüler akıllı telefon markası Mi adı altında piyasaya sürülecek. SU7, SU7 Pro ve SU7 Max olmak üzere üç farklı sürümle tüketicilerin karşısına çıkacak.

Henüz net bir fiyat belirlenmemiş olsa da, Xiaomi SU7'nin 26 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

Mobil Dünya Kongresi'nde sergilenen Xiaomi SU7, şirketin otomobil sektöründeki iddialı adımlarını gözler önüne seriyor. Xiaomi'nin başkanı Lu Weibing, verdiği bir röportajda, SU7 için 20 milyon premium kullanıcı hedeflediklerini belirtti. Mart ayında 2 bin adetlik üretim planlanırken, üretim hacmi kademeli olarak artırılacak. Temmuz ayında ise aylık üretim miktarının 10 bin adedin üzerine çıkması planlanıyor.

Xiaomi SU7'nin dikkat çeken özelliklerinden biri ise tek şarjla 800 kilometreye kadar mesafe katedebilmesi. Ayrıca, Xiaomi yeni V8 versiyonunu duyurdu; bu versiyon daha büyük bir 150 kWh pil paketiyle gelecek. Xiaomi'nin elektrikli otomobil piyasasına girişi, sektördeki rekabeti artırarak tüketicilere daha geniş bir ürün yelpazesi sunmayı hedefliyor.