Otomobil

900 Beygir Gücü Üreten Hiper Otomobil Pagani Huayra R Evo Tanıtıldı

900 Beygir Gücü Üreten Hiper Otomobil Pagani Huayra R Evo Tanıtıldı. Detaylar ve Çok Daha Fazlası Haberimizde...

İtalyan lüks otomobil üreticisi Pagani, otomobil tutkunlarını heyecanlandıran yeni hiper otomobili Huayra R Evo'yu resmi olarak tanıttı. Huayra R Evo, önceki versiyonu Huayra R'yi temel alsa da bu kez pist performansında yeni bir çıta oluşturuyor.

Huayra R Evo'nun dikkat çeken özelliklerinden biri üst tarafının açılabilir olması. Bu özellik, aerodinamik verimliliği %21 artırarak otomobilin performansını arttırıyor. Ayrıca, tasarım değişiklikleri bastırma kuvvetinde %45'lik bir artış sağlıyor. Huayra R Evo, V12 R-Evo adlı 6 litrelik bir V12 motora sahip. Bu güçlü motor, 900 beygir gücü ve 770 Nm tork üretiyor. Standart modelden 50 beygir gücü ve 20 Nm tork daha fazla sunan Huayra R Evo, pist araçlarıyla eşleşen etkileyici bir performans sergiliyor.

Huayra R Evo'nun maksimum hızı 350 kilometre olarak açıklanırken, altı vitesli sıralı şanzımanı aracın performansını daha da artırıyor. Pagani, otomobilin Le Mans Prototype 2 yarış araçlarıyla benzer bir performans sunduğunu belirtiyor. İç mekân, otomobile uygun bir şekilde tasarlanmış, yanmaz malzemeyle kaplanmış koltukları, altı noktalı emniyet kemerleri, özel yandan korumalı karbon fiber kafalık gibi güvenlik unsurları içeriyor.

Pagani, Huayra R Evo'nun fiyatı ve üretim sayısıyla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil. Ancak, normal Huayra R'nin 3 milyon dolara satıldığını göz önünde bulundurarak, Huayra R Evo'nun bu rakamdan daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.