Aylar sonra sessizliğini bozan Polat, avukatı aracılığıyla sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Eşim Dilan'ın bu hukuksuzluğa dayanacak gücü kalmamıştır. Bütün vebal üzerinize olacaktır. Özetle bir kumpas hukuksuz bir soruşturma çökmüş ve dağ fare doğurmuştur" dedi.

Engin Polat Dan Cezaevinden Aylar Sonra Ilk 17521326 3502 M

Engin Polat: "Eşimin Dayanacak Gücü Kalmadı"

Cezaevinde yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunan Engin Polat, ilk kez sessizliğini bozarak, iftiraya uğradıklarını ve haklarındaki suçlamaların delilsiz olduğunu belirtti. Polat, "Eşim Dilan'ın bu hukuksuzluğa dayanacak gücü kalmamıştır. Bütün vebal üzerinize olacaktır. Özetle bir kumpas hukuksuz bir soruşturma çökmüş ve dağ fare doğurmuştur" ifadelerini kullandı.

Engin Polat Dan Cezaevinden Aylar Sonra Ilk 17521326 7672 M

Ne Olmuştu?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023'te ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Polat çifti, kara para aklama başta olmak üzere çeşitli suçlamalarla tutuklu yargılanıyor. Soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu'nca (MASAK) hazırlanan raporda, aile bireylerine ait şirketler arasında sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi sağlandığı belirlenmişti.

Yazar Eylem Tok ve Oğlu ABD'de Tutuklandı! Şok Eden Detaylar ve Duruşma Tarihi Açıklandı! Yazar Eylem Tok ve Oğlu ABD'de Tutuklandı! Şok Eden Detaylar ve Duruşma Tarihi Açıklandı!

Engin Polat Dan Cezaevinden Aylar Sonra Ilk 17521326 8185 O

27 Şirkete Kayyum Atandı

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında, "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "yasa dışı bahis", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor. Soruşturma kapsamında, 27 şirkete kayyum atanmış ve çeşitli malvarlıklarına el konulmuştu.

Engin Polat Dan Cezaevinden Aylar Sonra Ilk 17521326 8703 M

Engin Polat Dan Cezaevinden Aylar Sonra Ilk 17521327 1806 MEngin Polat Dan Cezaevinden Aylar Sonra Ilk 17521326 4908 M

Adalet Yerini Bulacak mı?

İddianameyi inceleyen Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, şüpheliler hakkında istenen cezalardaki artırım maddeleri nedeniyle dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Engin Polat'ın cezaevinden yaptığı bu duygusal açıklamanın ardından, kamuoyu adaletin yerini bulmasını bekliyor.

Editör: Mehmet Ali