İsrail'in ateşkese zorlanması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin bu yönde tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti.

Cumhurbaskani Erdogan Israil Yonetimi Ateskese 17528017 558 M

İsrail'in Durdurulması İçin Çağrı

Erdoğan, İsrail'in Filistin'deki vahşetinin durdurulması gerektiğini savundu. "Kandan, gözyaşından ve işgalden beslenen zalimler rahatsız olsa da biz Filistin'in yanında dimdik duruyoruz ve duracağız." şeklindeki açıklamalarıyla İsrail'in ateşkese zorlanması gerekliliğini vurguladı.

Cumhurbaskani Erdogan Israil Yonetimi Ateskese 17528017 2285 M

"Filistin'in Yanında Dimdik Duracağız"

Cumhurbaşkanı, Filistin'in direniş azmini kıramayan İsrail'in, Türkiye'nin desteğiyle ateşkese zorlanması gerektiğini dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'nin garantörlük dahil her türlü rolü üstlenmeye hazır olduğunu ve İsrail'in kendi politikalarından vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

Beşiktaş, Genç Yetenek Fahri Kerem Ay ile Sözleşme Yeniledi Beşiktaş, Genç Yetenek Fahri Kerem Ay ile Sözleşme Yeniledi

Cumhurbaskani Erdogan Israil Yonetimi Ateskese 17528018 7680 Amp

Soykırım Politikası ve Uluslararası Adalet

Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki soykırım politikasını kınayarak, Türkiye'nin uluslararası platformlarda bu konuda aktif rol aldığını belirtti. "İsrail'in soykırım politikası devam ettikçe tutumumuzu değiştirmeyeceğiz." diyen Cumhurbaşkanı, Filistin'de kalıcı barış sağlanana kadar Türkiye'nin İsrail ile NATO işbirliğine karşı çıkacağını vurguladı.

Editör: Mehmet Ali